Morley Ave Warehouse Conversion

baxter + thrum were commissioned to transform this old industrial building with exposed brick walls, beams and polished concrete floors into a contemporary retail space.

 

The client wanted a high-end, sophisticated aesthetic, juxtaposed with raw industrial elements. We developed the concept of ‘Industrial Luxe’ to meet the brief requirements. The concept was about celebrating the exposed elements of the existing building and finishing it with polished and luxurious details.

 

The ‘luxe’ aesthetic came to life through the use of decorative antique mirrors, brass recycled feature lighting and reconstituted marble elements, while the ‘industrial’ was achieved predominantly through the existing framework of the building and through the addition of concrete tiles. A graffiti artist was commissioned to add pops of colour and enhance the industrial style.